Hoppa till huvudinnehåll

Fönstret Fönstret

Chefredaktören

”Skynda dig – du är ju snart 50!”

En dag förra hösten frågade min då 12-åriga dotter: ”Pappa, ville du inte egentligen bli komiker?” ”Jo” svarade jag. ”Men då får du ju faktiskt ta och skynda dig”, sa hon, ”för du är ju snart 50 år.”

Hennes ord skakade om. Och – fick mig att sätta fart. Och den 14 augusti i år ställde jag mig – 50 år fyllda – på Slottbiografens kulturminnesmärkta scen i Uppsala och framförde en egenskriven stand up-show, inför 50 inbjudna gäster. Dagen efter vaknade jag till den minst sagt ovanliga känslan av att faktiskt ha förverkligat en dröm.

I vår huvudintervju den här gången möter du en av Sveriges mest framgångsrika komiker, Kristoffer Appelquist. Läs texten och förstå att hans väg till scener och tv-rutor varit långt ifrån självklar. I stället har den kantats av både motgångar och en djupt rotad känsla av att inte ha något alls att bidra med. Men så hände lyckligtvis några avgörande saker, som fick honom att tro på sig själv, och börja se sig som en del av det samhälle vi lever i. Eller med hans egna ord – från utanförskap till innanförskap.

Publicerad i nummer 3, 2021

Läs mer