Hoppa till huvudinnehåll

Fönstret Fönstret

Nyheter ABF

Historisk chans

– Jubileumsinsperera dig!

För dig som cirkelledare innebär ABFs 100-års jubileum tidernas chans till inspiration – och mingel!

Under hela jubileumsveckan den 11 till den 16 juni i Stockholm hålls mängder av föreläsningar, stadsvandringar, utställningar och pröva-på-aktiviteter.– Jag räknade alla programpunkter och totalt blir det fler än 230, säger jubileumsgeneralen Anne Stringberg.

Den som har tid och möjlighet att vara i Stockholm kan lära sig att göra sin egen el, delta i en diskussion om det går att knyppla sig till en bättre värld, skaka rumpa till Mjölby baktaktsorkester eller förkovra sig med föredrag om allt från arabisk vår till det svenska klassamhällets återkomst.

– Allt är gratis och allt handlar om att inspirera cirkelledarna, säger Anne Stringberg.

På lördagen den 16 juni bjuder ABF Stockholm dessutom på ett seminarium om pedagogiska metoder särskilt riktat till cirkelledare, i ABF-huset på Sveavägen.– Efteråt är alla välkomna på mingel i Kungsträdgården, där vi bjuder alla cirkelledare på kalas, säger Marianne Högmark på ABFs förbundsexpedition.
Fredagen den 15 juni ordnas ett särskilt mingel för dig som cirkelledare inom hantverk, även det i Kungsträdgården. Hela programmet finns på Abf.se Klicka på röda rutan ”ABF 100 år”, till höger.

 


 

När jubileumsgeneralen själv får välja

Fönstret bad Anne Stringberg att väljaut en favorit för varje jubileumsdag:

Tisdag 12 juni 
Ottar och kärleken – författaren Gunilla Thorgren föreläser utifrån sin biografi över Elsie Ottesen Jensen och hennes kamp mot sexualskräck. ABF-huset, Sveavägen 41, kl 17.


Onsdag 13 juni 
Opera trio Divine – tre primadonnor (Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Jaqueline Mura) sjunger välkända operastycken. Kungsträdgården, kl 12.15–13.


Torsdag 14 juni 
Sagostund för vuxna – ABFs tidigare ordförande Elsie Bäcklund Sandberg berättar sagor. Gershedens folkets hus på Skansen, kl. 14.


Fredag 15 juni 
Knyppling – pröva i Kungsträdgården, kl 12–20.


Lördag 16 juni 
Annelie Rydé, Marit Bergman och Sven-Ingvars – uppträder. Kungsträdgården kl 19–22.30.


 

Vad vill du helst göra under jubileumsveckan?

 

Kristin Spolander
47, ABF:s verksamhetschef
– På torsdagen ett seminarium, Kriget mot fattigdomen, på Kulturhuset. På lördag pratar Rebecka Bohlin på Kulturhuset om fattiga kvinnor som städar, lagar mat och serverar i det nya Europa.


Rafael Reinoso
41, it-strateg på ABF
– Jag vill ta med mig min dotter Amanda, 5, till Skansen och gå på skattjakt på tisdagen och på scenskolan Fejms sagovandring på onsdagen. Och när vi ändå är där besöker vi Skansens mekaniska verkstad, och se hur det var att jobba där på 1930-talet.

Marianne Hertzberg
45, webbredaktör ABF
– Träffa alla människor som kommer till Stockholm just för att delta i den här veckan!

Fler artiklar om allt som händer i ABF: